torstai 23. lokakuuta 2008

16-27. (Sairasloma)

Leikkaus oli.

Ensin mentiin sisään oikeasta sieraimesta ja heti ensin lääkäri poisti kiinnikkeen seinämien väliltä. Kiinnikkeitä ilmeisesti syntyy kun leikkauksen jälkihoito ei ihan mene putkeen. Sen jälkeen leikattiin processus uncinatus sieltä pois. Se on joku luu asia. Koska mulla on ollut tälläinen rakennemuutos kuin concha bullosa (ei herkkähermoisille). Sitä sitten kaivettiin vielä lisää sieltä, kun viimekerralla ei ollut kaikki lähtenyt. Seuraavaksi laajennettiin etuetmoideja sieltä vähän ylöspäin. Viimeiseksi suurennettiin antrostomia-aukkoa eli poskionteloon tehtyä keinotekoista reikää, josta räkä pääsee valumaan pois.

Vasemmalle puolelle tehtiin ihan samat toimenpiteet, paitsi siellä oli myös polypoottista kudosta keskikäytävässä, eli keskellä nenää.

Tänään minulle tehtiin kontrollilavaatio eli huuhtelu. Sieltä tuli ruskeaa limaa ja verta. Tässä vielä elävää kuvaa siitä mitä on tapahtunut (ei edelleenkään heikkohermoisille). Tämä toimenpide, joka videossa tehdään nukkuvalle (nukutetulle) potilaalle, tehtiin viime torstaina ihan vain paikallispuudutuksessa.

Kuten arvata saattaa, en ole tehnyt viikkoon mitään erikoista: urheilu, saunominen, viinanjuonti ja kaikki kiva suunnilleen on joko kielletty, sattuu (singstarin laulaminen mm.), tai sitä ei jaksa tehdä.

Tätä jatkunee vielä paripäivää: tämän päiväisen huuhtelun tuloksena mulla on kipeä nenä.

2 kommenttia:

  1. Aaargh.

    Voisko nähdä joskus tässä kun kykenet/ehdit/jaksat?

    VastaaPoista
  2. Joo iha millon vaa periaatteessa, paitsi LAUANTAINA taian mennä Somerolle.

    VastaaPoista