torstai 13. maaliskuuta 2008

Tapani Kansa ja Joose Keskitalo!

Miten meneekin aika niin nopeasti kun on tekemistä. Olen saanut järkeviäkin asioita aikaiseksi, tajunnut, että VR tarjoaa mukavan mahdollisuuden gradun ja artikkelin kirjoittamiseen, koska siellä ei ole Internetiä tarjolla. Junat ovat olleet ajoissa, vaikka olenkin ajanut niin pitkiä kuin lyhyempiäkin matkoja - ja ehtinyt aina kaikkialle.

Koulunkin puolesta kaikki on mennyt eteenpäin: olen saanut aikaiseksi asioita, joista en olisi osannut unelmoida vuosikaan sitten. Syksyllähän olin epävarma olenko jo ollenkaan graduvaiheessa. On ollut myös mukavaa tehdä töitä, paras asia varmaan onkin, että kun olen ollut Ruskeasuolla, niin tilille on jäänytkin aina välillä kivasti rahaa.

Varasin tänään laivalippuja, jos vaikka joku tarvitsee: lähtijöistä M ja S ovat varmaankin jo reissun aikaan Virossa ja J ja T tulee myöhemmin perässä. Taitaa olla, että joudun ihan itse vain käyttämään liput. Onneksi on vielä puolitoista kuukautta: jos hyvin käy, voin ehkä ajan myötä rikastuttaa itseni, että minullakin on varaa lähteä: reissun kustannusarvio on noin 80euroa + ruokarahat, joten vaatimattomasti mennään edelleen.

Minun pitäisi ostaa lippu Ruisrockiin. Ehkä vielä tässä kuussa!

Sitten minua huvittaisi mennä kesäkuussa/toukokuussa gradun valmistuttua Berliiniin, vaikka ihan huvikseni oleskelemaan. Annette ja Anna B. ovat jo siellä ja varmasti pari muutakin tuttua. Riippunee rahavarannoista ja hyvistä tsänsseistä.

Ainiin, minä kävin Varkaudessa. Laulettiin flunssassa Wind of Changea ja Somebody Told Me:tä. Laku on varmaan treenannut ihan kamalasti, kun se voitti aina. Anttikin oli kylässä ilman isää ja äitiä. Nukui kiltisti ja seurusteli sivistyneesti. Sauna oli ainut pelottava paikka, kun se oli niin pimeä. En nähnyt kuin sukulaisia, vietin pitkän päivän mummolassa mummon ja tädin kanssa keskiviikkona. Illalla menin vielä uudelleen kun unohdin lainaamani kirjat sinne. Puhuttiin tärkeistäkin asioista: perheen historiasta, tavoista ja tulevaisuudesta.

Äitini on päässyt töihin, seitsemän työttömyyskuukauden jälkeen. Hänestä on tullut vitosluokkalaisten luokanopettaja, vastuualueinaan kuvaamataide ja musiikki. Sisareni harkitsee Firman perustamista. Toinen siskoni miettii mitä tekisi opinnoilleen. Ankka meni töihin vanhempainlomalta - viideksi päiväksi. Isosiskoni Diplomityötä ei suostuta tarkastamaan: se on nyt seisonut 2 viikkoa tarkastajan sähköpostista - hänellä ei ole kuulemma aikaa. Ja viime syksynä se seisoi sähköpostissa tai pöydällä 3kk. Meillä humanisteilla menee siihen verrattuna hyvin: palautetta tulee tarvittaessa samana päivänä, viimeistään parin päivän viiveellä. Olkaamme onnellisia.

Kohta on pääsiäinen: minä voisin tehdä silloin töitä. Jos ei ole töitä, lupaan kirjoittaa ainakin kymmenen sivua gradua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti