tiistai 15. tammikuuta 2008

tammikuu on pakkaskuu?

Pari tuntia töihin menoon. Milloin bloggasin viimeksi?

Ainiin, niistä mahdollisista suunnista vuodelle 2008. Ensimmäinen on Tukholma, toinen on Auckland ja kolmas on New Orleans. Miksikö? Odota kun kerron.

Tukholman yliopistossa on musiikkitieteenlaitos sekä balttikielten laitos samassa yliopistossa. Olisi kiva kerrankin vähän puurtaa yhdessä kaupungissa molempia asioita. Tätä suunnitelmaa varten täytyisi mennä ja tavata Helsingin yliopiston opintoneuvojia. Nordlysin haku loppuu tammikuun lopussa. Tukholmassa oisi lisäksi kaksi Debaseria, Bröderna Olsson ja ihan törkeen kivoja paikkoja muutenkin. Lisäksi bonuksena oppisi vielä sujuvasti ruotsin kielen.

Auckland on taas vaihtoehto, jos en saa töitä Suomesta. Voinhan aina lähteä hanttihommiin Aucklandiin vaikka johonkin toimistoon pölyttymään. Maisemat on siellä kamalan hienoja ja lisäksi siellä on suuri meri (ja lyhyt matka Tongalle).

New Orleans on viimeinen suunnitelma, jos nyt käy niin ettei jaksakaan koko juttua. Elämä risaseks (lue: rahaa hiukka säästöön) ja sitten kohti keskilänttä. Siellä vähän jazzia ja rootsia ja lopuksi Southern Comfortia. Jos on voimia, voisi osallistua uudelleenrakentamiseen, liittyä johonkin bigbandin torvisektioon ja soittaa bib-ba-da-bab-da-baa loppuelämän (muista, paino kakkoselle ja neloselle!).

Mitäs muuta on tapahtunut? Setä kuoli, haudattiin. Yliopistollakin oli vähän kuolemaa taas. Vuosi vaihtui, yliopisto alkoi (eilen oli Latvian ammattimainen kääntäminen, Liettua). Mietin vieläkin jättäisinkö sittenkin lukkariin ilmestyneet Espanja 1 ja Venäjä 1 :t pois. Gradun valmistumisesta kun saa sen 20 opintoviikkoa, ei ainakaan opintotuen (siis oikeastaan asumislisän) vuoksi kannata haikailla puuttuvista pisteistä.

Aion valmistua kuukauden sisään kandiksi. Viimeinen tentti on 26.1. Tampereella, tenttittävänä aiheena on Euroopan kansantanssin historia ja legendaarinen Jaffe-kirja, jota olen yrittänyt jo tankata muutamia kertoja. Tätä ennen minun tulisi suorittaa yksi harjoitustyö arkistoista sekä tentti latvialaisen kirjallisuuden historiasta latviaksi. Kaupan päälle olisi mukava tehdä myös kypsyysnäyte. Ajattelin nämä hoitaa pikimmiten.

Vatsa ei voi hyvin, en tässä julkisesti ole ajatellut kuitenkaan kertoa lisää tästä. Painajaisiakin olen nähnyt.

Isosiskoni on valmistumassa näillä hetkillä DI:ksi. Onnea hänelle. Pikkusiskoni ajeli ambulanssilla Jyväskylään sairaalaan ja toinen pikkusiskoni luultavasti läpäisi uusintakokeen terveystiedosta: kysyttiin mm. mikä on karsinogeeni ja miksi nykyisin kuppa leviää nuorison keskuudessa. Osaisitteko vastata?

Kuuntelen Disco Ensemblen First Aid Kitiä ja katselin DE:n levytyspäiväkirjaa netistä. Levy on valmis, joskohan se kohta tulisi markkinoille. Voisi olla seuraava panostus. Musiikista puheenollen, gradu on edennyt taas hiukan. Haastattelut ovat alkumetreillä, kirjoja ja opinnäytetöitä olen lukenut. Fanius-kirjallisuutta pitäisi vielä löytää.

Mietin sunnuntaina (toissapäivänä) bussissa pahaa oloa, kun lähtee jostain tärkeästä paikasta. Se piakkoin korvautuu kotoisuuden tunteella, jonkun ajan jälkeen ei osaa enää kaivata paikkaa mistä lähti: ennen kuin lähtee sinne takaisin. Olen käynyt nyt kerran kuussa Varkaudessa marraskuun jälkeen ja tämä vaikuttaa aika hyvältä ratkaisulta. Tosin rahan kannalta ei välttämättä, mutta olen laskenut, että 4pvää Varkaudessa vähentää ainakin viikonlopun baariin vietyä bisserahaa tehokkaasti. Eli varmaan plusmiinusnolla kaikilla mittareilla.

Alpo-koirasta on tullut vanha. Se ei enää uskalla öisin ulos ja äiti kertoi, että uudenvuoden aamuna se oli ihan paineissa, eikä uskaltautunut ulos miltei ollenkaan. Huolettaa hiukan, että jos se nyt kuolee pois. Mutta onhan se jo aika vanha, täyttää jo 80 vuotta. (26.10.1996->)

Mitäs vielä? Näin viimeyönä unta aika monesta ihmisestä. Provinssirock oli käynnissä ja siellä oli kaikki tutut. Siis pelkkiä tuttuja yleisössä, jopa mummot ja pappa. Aika hurjaa oli. Kaisat soittivat: toinen tarjosi duunia ja toinen kertoi eilisestä, kerroin myös vähän tapahtumia. Mietin juuri eilen molempia Kaisoja. Eli jos tänään mietin jotain tiettyjä henkilöitä, he soittavat minulle huomenna. Pistetäänpä ms J ja mister J ja miss R ja miss K ajatuksiin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti